Godfried de Vocht
De Echte Bakker

Desembrood

Desembrood

Desem

Desem is al zo oud als de mensheid bakt. Het werd in Egypte ontdekt, al in de 17e eeuw voor Christus. Het is een natuurlijk proces, waarbij de in de lucht aanwezige schimmels gisting veroorzaken. Zo ontdekten de Egyptenaren dat een tarwebrij, na lang staan verzuurt. De verzuurde brij werd gebakken en wat bleek? Na het bakken was de brij veel luchtiger en smaakvoller.

Waarom desembrood?

Wat de Egyptenaren eigenlijk al ontdekten is nog steeds zo: desembrood is vol en rijk van smaak, blijft erg lang mals en is bovendien rijk aan calcium en ijzer. Dit heeft weer als groot voordeel dat het geen conserveringsmiddel nodig heeft en helemaal vrij is van koemelk en suiker. Ideaal dus voor mensen met een allergie, maar in de allereerste plaats gewoon een bijzonder lekker brood.

Bijzonderheden op een rijtje desembrood

  • uitermate geschikt voor mensen met een gistallergie

  • bijzonder geschikt voor mensen die geen melkderivaten mogen hebben
  • vrij van kippen- en koemelkeiwit, lactose, kleurstoffen en gist
  • fris van smaak (absoluut niet zuur) en blijft heel lang mals.

Ons assortiment bestaat uit:

Grootbrood: Desem multigranen, blanc, mais & spelt.

Stokbrood: Desem stok meergranen en desem stok blanc.

GildeKorn

GildeKorn

Het donkerste brood van Nederland is verrassend licht en fijn van structuur. De geroosterde mout geeft het brood een nootachtige smaak en de structuur wordt gevormd door het volkorenmeel. Andere granen zijn haver, gierst en rogge en we voegen gemalen lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten toe.

Speltbrood

Speltbrood

Speltbrood wordt steeds populairder en bekender. Spelt ook wel oergraan genoemd, is een graansoort net als tarwe en rijst. Het onderscheidt zich van andere granen, doordat het kaf niet met de korrel is vergroeid. Bij tarwe en rijst moet het kaf eraf worden geraspt. Bij spelt is de buitenste schil zo hard dat hij eraf gespeld moet worden. Vandaar de naam.

Speltbrood bevat 10 tot 25% meer eiwitten, en het bevat veel complexe B vitaminen en een hoog aantal onverzadigde vetzuren. Bovendien is spelt licht verteerbaar waardoor je een betere bloedsuikerspiegel krijgt en minder snel een hongergevoel.

Spelt wordt biologisch verbouwd, en is dus ideaal voor mensen die slecht op andere broodsoorten reageren. Denk aan mensen met een tarwe-allergie.

Ons assortiment speltbrood; Speltbrood natuur (licht) Speltvitaal (vast), speltbroodjes, spelt desem, speltcroissants, spelt worstenbroodjes, spelt crackers en spelt beschuit.

Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

Een worstenbroodje is meer dan alleen gehakt met deeg. Het gaat om de juiste hoeveelheid gehakt met een goede balans van kruiden en deeg. Het deeg wordt iedere dag vers gemaakt met de beste ingrediënten en heeft tijd nodig om te rijzen. Daarna gaan ze precies lang genoeg in de oven om lekker bruin te worden. Krijgt u al trek? Kom dan snel naar onze winkel en laat u verrassen door het lekkerste worstenbroodje van Nederland!

Nu ook in ons assortiment. Roy Donders worstenbroodjes! Een overheerlijk worstenbroodje met katenspek eroverheen gebakken. Hmm... smullen maar!

Nougatine ijstaart

Nougatine ijstaart

Onze Nougatine ijstaart heeft vele fans. De ijstaart is opgebouwd uit verschillende schuimlagen gevuld met heerlijke crème en de lekkerste nougatine. Het recept is al meer dan 25 jaar oud en is strikt familiegeheim! Wilt u eens wat anders dan een gebakje? Probeert u eens onze nougatine ijstaart en u bent overtuigd, dit is een traktatie van de bovenste plank en niet zomaar een koud kunstje!

Leonidas bonbons

Leonidas bonbons

Leonidas bonbons staan voor traditionele bereiding en verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit. 100% pure cacaoboter voor de omhulling van de pralines, de allerbeste chocolade en lekkernijen zoals; hazelnoten uit Turkije, "Morello-kersen uit de Périgord en de beroemde amandelen uit Italië. Voor de vulling van onze bonbons gebruiken wij verse boter en verse room.

De Leonidas bonbons zijn een ideaal geschenk voor elke gelegenheid. Een verjaardag, een feestje een etentje bij vrienden, een romantische avond of gewoon als blijk voor dank... het zijn allemaal momenten waarop u uw gegenheid of dankbaarheid aan anderen kunt tonen.

Godfried de Vocht, De Echte Bakker (bakkerij)

De Huufkes 30
5674 TM Nuenen
040-2840347